Blogg

För hand, för hem - Fjäråskupan har tillverkat köksfläktar och kupor för hand sedan 1989 och har hjälpt många familjer att förverkliga sina köksdrömmar. I vår blogg hittar du mängder med tips, inspiration och information.

Blogg

För hand, för hem - Fjäråskupan har tillverkat köksfläktar och kupor för hand sedan 1989 och har hjälpt många familjer att förverkliga sina köksdrömmar. I vår blogg hittar du mängder med tips, inspiration och information.

21 januari, 2021

Väggmonterad köksfläkt 70 – 120 cm – vilka mått gäller?

Väggmonterad köksfläkt 70 – 120 cm – vilka mått gäller?_img

Ska ni byta köksfläkt eller spiskåpa i hemmet? Då kanske ni redan har börjat titta på flera alternativ och börjar fundera på vilka mått och vilken stil som passar in just ert hem. Det är många olika delar som ska vägas in för att hitta en väggmonterad köksfläkt som blir precis rätt för er. Inte minst storlek på kåpan. Andra saker som givetvis spelar en stor roll är budget, design och installationsmöjligheter.

Köpa väggmonterad köksfläkt – budget

Med all köksutrustning och investeringar i hemmet är budget, som sig bör, en fråga som man bör tänka igenom noggrant. Att köpa en väggmonterad köksfläkt och hur mycket den får kosta har naturligtvis med hur mycket pengar ni kan spendera. Det är inte ovanligt att byta köksfläkt i samband med en renovering av köket – vilket lätt drar iväg i kostnader. Därför har vi på Fjäråskupan en rad olika modeller i olika prisklasser som passar er budget när ni ska sätta igång att renovera.

Tips: Kom ihåg att sätta en budget redan innan ni börjar med projektet så att ni verkligen kan slutföra det på bästa sätt. Låt inte heller prislappen skrämma er på de väsentliga delarna av köket, så som köksfläkten. En lägre prislapp från början kan i slutändan bli dyrare när du är missnöjd över kvaliteten och tvingas byta i förtid.

Anpassad design för ert kök

För att vår design ska passa in de allra flesta hemmen arbetar vi med tre stycken olika stilar som passar alla. Vi har retrostilen som har lite rundare former och många detaljer som skänker extra karaktär till köket. Vi har den minimalistiska stilen som är lite mer vågad och gör sig bäst i ett lite modernare hem och vi har den klassiska stilen med en tidlös design som gör sig mycket bra i alla typer av kök. Vi kan också göra helt skräddarsydda lösningar där vi skapar en kåpa som är helt unik för ert hem och som inte finns någon annanstans.

Enkel installation

Att just en vägghängd köksfläkt är populärt är inte speciellt konstigt. En av anledningarna är att de är enkla att installera. Koppla fläkten, montera fläktkåpan och installationen är i stort sett klar. En annan anledning är att de passar till de allra flesta kök så länge man inte har en köksö. De är även mycket funktionella och tar inte upp speciellt mycket plats i köket.

Design och funktion möts

Att våra kåpor ska vara snygga är för oss en självklarhet. Likväl är det en självklarhet att funktionen ska vara den allra bästa. Det vill säga att kåpan och fläkten bidrar till en bättre luftkvalitet i köket. Det gör att vi aldrig kompromissar med varken design eller funktion oavsett vilken av våra modell det är som det rör sig om. Självklart anpassar vi våra modeller efter vilket fläktsystem som ni har i er fastighet.

Var kan man köpa en väggmonterad köksfläkt 50 – 120 cm i Sverige?

En vägghängd köksfläkt med 50 cm bredd är ovanligt i Sverige och behöver specialtillverkas – vilket vi på Fjäråskupan så klart kan lösa om så önskas. I vårt standardsortiment sträcker sig våra väggmodellerna från 70 till 120 cm. Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta en lösning som är effektiv och praktisk för dig.

Du kan också köpa din väggmonterade köksfläkt i direkt i vår webbshop eller hos någon av våra återförsäljare. Välkommen till Fjäråskupan, vi hjälper er att uppnå era köksdrömmar.

Relaterade produkter