Blogg

För hand, för hem - Fjäråskupan har tillverkat köksfläktar och kupor för hand sedan 1989 och har hjälpt många familjer att förverkliga sina köksdrömmar. I vår blogg hittar du mängder med tips, inspiration och information.

Blogg

För hand, för hem - Fjäråskupan har tillverkat köksfläktar och kupor för hand sedan 1989 och har hjälpt många familjer att förverkliga sina köksdrömmar. I vår blogg hittar du mängder med tips, inspiration och information.

28 september, 2018

Tips när du ska köpa väggmonterad köksfläkt

Tips när du ska köpa väggmonterad köksfläkt_img

Är det dags att köpa väggmonterad köksfläkt? Att välja vilken köksfläkt som passar i just ert hem är svårt. Det är många olika faktorer att väga in för att det ska bli helt rätt. Men ska man bryta ner beslutet handlar det främst om tre saker. Budget, design och installation. Här följer lite information som kanske gör det lättare att välja.

Bestäm en budget när det är dags att köpa väggmonterade köksfläkt

Precis som med all annan utrustning till hemmet bör det första steget innan man köper nytt att göra en budget. Hur mycket er nya väggmonterade köksfläkt får kosta beror givetvis på vilka pengar ni har att röra er med. Ofta byter man köksfläkt i samband med en renovering som också kostar en hel del pengar. Att ha en klar budget redan innan man sätter igång med sin renovering gör det lättare att gå hela vägen in i kaklet med sitt projekt. Det finns många olika fläktar och kåpor att välja mellan i flera olika prisklasser och vi har många olika modeller som passar olika plånböcker.

Olika design för olika hem

För att passa alla typer av hem har vi tre stycken olika stilar som tilltalar de allra flesta. Den klassiska stilen som är tidlös, elegant och passar de allra flesta köken, den minimalistiska som är en aning djärvare med raka, stilrena linjer som passar det moderna köket samt retro med sina mjuka former och detaljrikedom passar in i köket med extra karaktär. För den som ändå inte hittar vad den söker så kan vi även göra specialanpassade köksfläktar och kåpor.

Specialanpassad väggmonterad köksfläkt

Fjäråskupan har rötterna i plåtslageri och hantverk. Samtliga våra kåpor görs för hand, vi kan justera och ändra precis så att er nya köksfläkt blir precis så som ni tänkt er. Eftersom vi gör våra köksfläktar för hand passar de dessutom alla typer av fläktsystem och ventilationskanaler. Vi kan bygga specialgjorda kåpor och vi kan justera kåporna på hundratals olika sätt. Det betyder att det alltid finns en kåpa för er, oavsett om det är till en frihängande, takmonterad eller vägghängd köksfläkt som passar just ert kök. Hos Fjäråskupan finns över 1000 olika kulörer att välja på, vi kan garantera att det finns en färg som passar just era önskemål.

Installera en väggmonterad köksfläkt

Att köpa en väggmonterad köksfläkt är en av de mest populära lösningarna till köken idag. Det beror till stor del på att fläktarna passar in i de allra flesta köken, förutom om man har spisen vid en köksö. De allra flesta har spisen i den vanliga köksbänken intill väggen. De fyller alla funktioner som en köksfläkt ska göra och de tar inte speciellt mycket plats i köket. En annan faktor som talar för är att det är relativt lätt att installera en vägghängd köksfläkt. Koppla in fläkten i ventilationskanalen (får inte göras om det rör sig om en kolfilterfläkt) och sätt i strömsladden så är installationen klar.

Kika online, hos våra återförsäljare eller i vårt showroom

På vår hemsida kan du kolla vilken modell som passar just ert drömkök allra bäst. Vill du känna, klämma och se hur våra kåpor och köksfläktar ser ut i verkligheten så rekommenderar vi att besöka en av våra återförsäljare eller vårt showroom i Torslanda strax utanför Göteborg. Du kan även kontakta oss direkt för att diskutera om hur vi tillsammans uppfyller era köksdrömmar.

Relaterade produkter