Blogg

För hand, för hem - Fjäråskupan har tillverkat köksfläktar och kupor för hand sedan 1989 och har hjälpt många familjer att förverkliga sina köksdrömmar. I vår blogg hittar du mängder med tips, inspiration och information.

Blogg

För hand, för hem - Fjäråskupan har tillverkat köksfläktar och kupor för hand sedan 1989 och har hjälpt många familjer att förverkliga sina köksdrömmar. I vår blogg hittar du mängder med tips, inspiration och information.

31 augusti, 2017

Spara plats med en skåpmonterad köksfläkt

Spara plats med en skåpmonterad köksfläkt_img

Numera bor många i kompakta lägenheter där inredningen måste anpassas och optimeras för att ta så liten plats som möjligt. Även i köket. Här följer några tips för dig som vill skräddarsy en smidig och effektiv fläktlösning för det lilla hushållet med en skåpmonterad köksfläkt.

I inredningsmagasin och tidskrifter framstår det ofta som att kök alltid är ett luftigt och stort rum med gott om utrymme för hela familjer och många gäster, både under vardag och fest. Men som bekant är fallet långt ifrån alltid så. Men det finns lösningar för dig som behöver spara in på utrymmet och utnyttja de ytor som finns på ett så effektivt sätt som möjligt.

Att montera sin köksfläkt under skåp är ett exempel på platsbesparande och diskret lösning, som ändå klarar av tufft matos. Om du bor i lägenhet är det också viktigt att hitta ett system som inte utmanar husets centralfläkt. Följande är då bra alternativ:

Skåpmonterad köksfläkt med kolfilter

Du som bor i flerbostadshus och inte har möjlighet att montera din köksfläkt under skåp till fastighetens ventilationskanal kan investera i en skåpmonterad köksfläkt med kolfilter. Filtren kan smidigt rengöras och bytas ut för bästa möjliga funktion.  Vår kolfilterlösning InHouse har ett unikt trestegssystem som hanterar matos, fett och vatten på ett smidigt sätt.

Skåpmonterad köksfläkt anpassad för centralventilation

Centralventilation är ett annat användbart system för dig som bor i lägenhet. Via centralventilationens motordrivna spjällfunktion, som sitter inne i kupan, kan du enkelt hantera grundflödet. Detta är det allra vanligaste systemet för boende i lägenhet. Spiskåpans faktiska upptag av matos beror då till främsta del på hur effektiv ventilation som är installerad i din fastighet.

Ibland räcker det inte att städa och rensa undan. Ibland är hemmet så pass trångt att det krävs anpassning av inredning, vitvaror och fläktlösningar. Kontakta Fjäråskupan redan idag och hitta lösningarna för just din bostad.

Relaterade produkter