Blogg

För hand, för hem - Fjäråskupan har tillverkat köksfläktar och kupor för hand sedan 1989 och har hjälpt många familjer att förverkliga sina köksdrömmar. I vår blogg hittar du mängder med tips, inspiration och information.

Blogg

För hand, för hem - Fjäråskupan har tillverkat köksfläktar och kupor för hand sedan 1989 och har hjälpt många familjer att förverkliga sina köksdrömmar. I vår blogg hittar du mängder med tips, inspiration och information.

31 maj, 2018

Rätt fläktmotor – en viktig detalj för att skapa ett modernt kök

Rätt fläktmotor – en viktig detalj för att skapa ett modernt kök_img

Att skapa ett mysigt kök handlar inte bara om vackra möbler och eleganta bänkskivor, det måste också vara praktiskt. Eftersom det är ett av hemmets viktigaste rum bör det moderna köket innehålla element som gör livet lättare och hälsosammare. Det kan handla om tekniska prylar som låter dig spela musik medan du förbereder kvällens middag eller bra belysning. Men det kanske viktigaste för att skapa ett trivsamt kök är rätt fläktmotor som transporterar bort ångan och matos som skapas när du letar efter en ny köksfläkt till bra pris. Nedan följer några tips om hur du tänker om du planerar att göra om ditt kök.

Hitta rätt fläktmotor för rätt köksfläkt och rätt belysning för rätt utrymme

Rätt fläktmotor för din köksfläkt. Att investera i en bra och effektiv fläktmotor för din köksfläkt är av största vikt för att skapa en frisk och hälsosam inomhusmiljö. Det säkerställer att den tar bort matos och ångan som bildas vid matlagning och inte tillåter att den överförs till resten av hemmet. En elegant köksfläkt kan också addera mycket till kökets moderna helhetsintryck. Vi på Fjäråskupan erbjuder moderna fläktar och lösningar för alla typer av hem. I vår webbshop kan du titta närmare på våra många alternativ för vägg-, tak-, -skåp eller bänkmonterade köksfläktar.

Bra belysning. Något som kan göra en stor skillnad i atmosfären i ett rum är belysningen. I köket måste du hitta en bra balans mellan belysning som skapar atmosfär och lampor som förbättrar arbetsmiljön. Dimbara spotlights i tak eller under skåp gör att du själv kan justera ljusstyrkan efter dina behov.

Nyttja dina fönster. Precis som ljuset är fönster i köket en viktig del av atmosfären. Med mycket naturligt ljus skapas en luftigare och mer öppen känsla, även i de minsta kök. Täck därför inte med gardiner eller mycket prylar i fönsterbrädan, utan släpp in så mycket dagsljus som möjligt.

Moderna och hållbara material. Ett kök ska ha en lång livslängd, både vad gäller kvalitet och stil. Lägg därför extra energi till att hitta tidlösa material av hög kvalitet för att njuta av ditt kök under många år.

Rätt färgpalett. Att välja rätt färg för ditt kök kan göra en stor skillnad för helhetsintrycket i rummet. Letar du efter ett färgglatt rum i starka nyanser? Eller har du mer en neutral färgpalett med en mer tidlös design? Vad ett modernt kök är för dig kan bara besvaras av just dig, så välj den nyans som du kommer att njuta av och som får dig att inspireras till att vara kreativ i köket.

Smart teknik. Idag finns det oändliga möjligheter för vad du kan göra med ditt kök. Genom att integrera modern teknik som musikspelare eller montera praktiska stativ för mobiler och surfplattor, kommer du att kunna skapa en inbjudande miljö för både matlagning och umgänge. Låt köket bli din nya favoritplats i hemmet och välj ut de element som passar dig.

Relaterade produkter