Blogg

För hand, för hem - Fjäråskupan har tillverkat köksfläktar och kupor för hand sedan 1989 och har hjälpt många familjer att förverkliga sina köksdrömmar. I vår blogg hittar du mängder med tips, inspiration och information.

Blogg

För hand, för hem - Fjäråskupan har tillverkat köksfläktar och kupor för hand sedan 1989 och har hjälpt många familjer att förverkliga sina köksdrömmar. I vår blogg hittar du mängder med tips, inspiration och information.

25 januari, 2017

Många valmöjligheter i utbudet av köksfläktar

Många valmöjligheter i utbudet av köksfläktar_img

En välfungerande köksfläkt är ett viktigt inslag i ett kök. Den underlättar upplevelsen av matlagningen och är ett effektivt botemedel mot envist matos. Men för att hitta rätt lösning måste du också tänka på vilka förutsättningar som finns i din fastighet.

Detta helt enkelt eftersom en optimerad fläktinstallation beror på omständigheter som till exempel tilluft, fläktmotorns placering, kapacitet, avstånd till spisen, kökets storlek och allmänventilationen i fastigheten.

Men allt handlar inte om funktion. Lika betydelsefullt är det naturligtvis att välja en köksfläkt som rent estetiskt passar in i ditt kök. Oavsett om du vill ha en modell som syns och sticker ut, eller en mer anonym lösning, så finns det många olika varianter att välja på. Även för dig som bor i en lägenhet och inte har möjlighet att ansluta din fläkt till en ventilationskanal. I dessa lägen är en frihängande köksfläkt med kolfilter ett utmärkt alternativ.

Du som håller på och undersöker utbudet av köksfläktar kan dessutom välja mellan följande:

Modeller

Väggmonterade fläktar är den klassiska varianter av fläktar och som fortfarande kommer i många spännande modeller. Men det stannar så klart inte där. En frihängande köksfläkt är ett annat populärt alternativ som innebär en stor flexibilitet när det kommer till placeringen av fläkten. En skåpmonterad kupa är en annan användbar lösning för dig som är intresserad av diskret design.

Utförande

Söker du en klassisk och enkel design eller mer moderna, vågade och färgstarka lösningar? Allting handlar om tycke och smak, men också på kökets storlek och planering. En större, välvd kupa tar till exempel mer plats än en slimmad modell men kan ändå utgöra ett utmärkt komplement till den övriga inredningen.

Färg och mönster

Oavsett vad du väljer för fläkt finns det idag också flera olika valmöjligheter vad gäller färg. De flesta modeller kommer som standard i svart, vitt eller rostfritt stål och går även att få i ytterligare 1950 NCS-kulörer. På så sätt blir det ännu enklare att matcha väggar eller andra färgelement i köket. Det går även att få din köksfläkt i olika metaller så som koppar, mässing, brons, åldrat järn eller spegelblankt stål. Denna finish kommer av att rostfri plåt behandlas i ett syrabad och vi på Fjäråskupan kallar ytbehandlingen för ”Imprint”.

Du som är nyfiken på Imprint eller som söker en högkvalitativ kolfilter-köksfläkt kan alltid hitta rätt lösning hos Fjäråskupan. Vi prioriterar funktion och design och strävar i alla lägen att ta fram lösningar anpassade efter just dina behov.

Relaterade produkter