Välkommen
till köpguiden

Både insidan och utsidan är viktiga när du väljer köksfläkt. Här hjälper vi dig att hitta rätt bland vårt breda utbud av fläktlösningar och kupor.

Välkommen
till köpguiden

Både insidan och utsidan är viktiga när du väljer köksfläkt. Här hjälper vi dig att hitta rätt bland vårt breda utbud av fläktlösningar och kupor.

Hitta rätt fläkt
för ditt hem

Klicka dig igenom guidens fyra korta steg så visar vi dig vilka av våra produkter som passar allra bäst in i ditt kök.

Hur bor du?-img Hur bor du?-mobile-img

Hur bor du?

Börja med att fylla i hur du bor. Vilken typ av fastighet du lever i påverkar nämligen vilket fläktsystem du kan få.

Vad har du för ventilationssystem?-img Vad har du för ventilationssystem?-mobile-img

Vad har du för ventilationssystem?

Ditt befintliga ventilationssystem avgör vilket fläktsystem som passar bäst i ditt kök.

Centralventilation består av en extern fläktmotor som även betjänar köket och husets övriga våtutrymmen. Systemet är mycket vanligt i villor och radhus från 70- och 80-talet samt i flerfamiljshus.

I ett frånluftsystem tillförs tilluften via uteluftsventiler i fastigheten. Frånluften förs i sin tur ut genom kanaler kopplade till en frånluftsfläkt som håller konstant undertryck i byggnaden.

Recirkulation innebär att en del av inomhusluften istället för att blåsas ut, renas från fett och matos innan den når den 10 centimeter höga kolfilterkassetten där organiska doftämnen tas upp. Därefter återförs luften till bostaden.

Recirkulation innebär att en del av inomhusluften istället för att blåsas ut, renas från fett och matos innan den återförs till bostaden. PlasmaClean renar inte bara luften från dofter genom jonisering utan tar även bland annat hand om mögel, allergener, pollen, rök och bakterier.

Vart ska fläkten sitta?-img Vart ska fläkten sitta?-mobile-img

Vart ska fläkten sitta?

Välj om du vill ha kupan mitt i rummet, på väggen, inbyggd i taket eller överskåpet. Du kan också köpa till en inbyggnadsprodukt som installeras i din befintliga kupa.

bankflakt-img
frihangande-koksflakt-img
inbyggnad-koksflakt-img
skapmonterad-koksflakt-img
takmonterad-takinfalld-koksflakt-img
vaggmonterad-koksflakt-img
Vilken storlek ska kupan ha?-img Vilken storlek ska kupan ha?-mobile-img

Vilken storlek ska kupan ha?

Ange hur mycket plats du har i ditt kök för att se vilka kupor som passar i ditt kök. Låt gärna kupan vara lite bredare än din spis för att få bästa uppsugningsförmåga.