Blogg

För hand, för hem - Fjäråskupan har tillverkat köksfläktar och kupor för hand sedan 1989 och har hjälpt många familjer att förverkliga sina köksdrömmar. I vår blogg hittar du mängder med tips, inspiration och information.

Blogg

För hand, för hem - Fjäråskupan har tillverkat köksfläktar och kupor för hand sedan 1989 och har hjälpt många familjer att förverkliga sina köksdrömmar. I vår blogg hittar du mängder med tips, inspiration och information.

30 november, 2017

Investera i brandspjäll för köksfläkt och andra tillbehör

Investera i brandspjäll för köksfläkt och andra tillbehör_img

I valet av köksfläkt är det många som framförallt fokuserar på modell, material, utseende, storlek och naturligtvis även funktion. Inte särskilt underligt. Men faktorer som underhåll, säkerhet och tillbehör är också högst relevanta att ta hänsyn till. Ska du till exempel dra din ventilation från köksfläkten genom din yttervägg så måste du köpa brandspjäll. Detta är lag och ett måste för din säkerhet.

I samband med matlagning så finns det alltid en risk att mat bränner vid på spisen, och vid torrkokning så är det inte helt ovanligt att maten börjar brinna. Samma sak i samband med fritering. Om olyckan är framme så kan ventilationskanalen ovanför spisen och ugnen i värsta fall vara en bidragande orsak till att branden sprider sig. Att köpa brandspjäll till köksfläkt är då en tryggande åtgärd som löser ut en smältsäkring och stänger fläktens spjäll när temperaturen överstiger 72 °C.

Andra tillbehör som kan effektivisera användningen av en köksfläkt beskrivs här nedanför:

Köpa brandspäll, kolfilter och andra tillbehör

En köksfläkt med kolfilter är en smidig lösning för alla som bor i lägenhet och flerbostadshus utan möjlighet att ansluta till en central ventilationskanal. Om man vill investera i en lösning som erbjuder bästa möjliga rening och filtrering rekommenderas InHouse trestegsfilter som effektivt tar hand om matos, fett och vatten i olika steg.

Bluetoothstyrning

En appstyrd lösning som passar dig som vill kunna styra fläkten med hjälp av mobilen. Till exempel kan du enkelt slå på periodisk ventilation för att vädra ditt hem. Via denna enhet får du också information om när din köksfläkt eller dess filter behöver rengöras.

Krokar

En bra köksfläkt ska inte bara ventilera och hantera matoset på ett bra och effektivt sätt, den ska också bidra till matlagningen i stort. Om din kupa har rör så passar de utmärkt för så kallade s-krokar. Dessa kan i sin tur användas för att hänga dina vanligaste köksredskap som på. Smidigt!

Det finns många olika tillbehör och lösningar för dig som vill uppgradera din köksfläkt. Kontakta Fjäråskupan för mer information om fördelarna med ett brandspjäll för köksfläkt och andra produkter.

Relaterade produkter