Blogg

För hand, för hem - Fjäråskupan har tillverkat köksfläktar och kupor för hand sedan 1989 och har hjälpt många familjer att förverkliga sina köksdrömmar. I vår blogg hittar du mängder med tips, inspiration och information.

Blogg

För hand, för hem - Fjäråskupan har tillverkat köksfläktar och kupor för hand sedan 1989 och har hjälpt många familjer att förverkliga sina köksdrömmar. I vår blogg hittar du mängder med tips, inspiration och information.

9 juli, 2018

Köksfläktarna som är tidlösa klassiker

Köksfläktarna som är tidlösa klassiker_img

Hur kommer det sig att en del produkter lever vidare genom årtiondena med oförminskad popularitet? Svaret är tidlös design. I Fjäråskupans sortiment finns ett par trotjänare som är lika aktuella nu som när de lanserades. De har kontinuerligt uppdaterats med den senaste tekniken men formen har alltid varit och är densamma.

Nedan listar vi några av våra kundfavoriter med tidlös design

Exklusiv – den allra första spiskupan
Hela företaget Fjäråskupan startade 1989 med modellen Exklusiv. Det var den kupan plåtslagaren Ingvar Turefeldt hade med sig när han knackade på hos olika återförsäljare för att visa upp vad hans företag kunde göra. Exklusivs klassiska stil gick hem hos kunderna redan då, inte minst för att kupan passar in i många olika slags kök. Den var Fjäråskupans viktigaste produkt under hela 90-talet och är fortsatt populär och uppskattad.

Accent – den perfekta kupan för skåpmontering
Fjäråskupans första skåpmonterade köksfläkt var Accent. Kupan är mycket strikt och avskalad i formen, och just därför har den blivit en klassiker. När kökstrenderna har förändrats genom åren har Accent ändå alltid haft en plats att fylla. Det gäller framförallt i små kök eftersom Accent bara mäter 15 cm på höjden och därför ger gott om plats för förvaring i skåpet ovanför. Accent är lika aktuell idag som då den lanserades i slutet på 90-talet.

Carisma – för lång tjänstgöring i köket
Carisma är en vidareutveckling av Exklusiv och har en design som gör den tidlös. Om Exklusiv är mer rustik i sitt uttryck är Carisma desto mer slimmad och avskalad. Det breda omfånget gör att den fångar upp os mycket effektiv och den klassiska formen smälter snyggt in i köket. Det är en köksfläkt som kommer kännas som en självklarhet under många år.

Cupol och Arcad – stilrena och följsamma
Flera av Fjäråskupans kupor är syskonmodeller i och med att de finns i två versioner, till exempel vägghängda respektive frihängande. Ett sådant syskonpar är den vägghängda Cupol (på bilden ovan) och den frihängande Arcad. Här har strikta raka linjer fått sällskap med mjuka former vilket lett till att de blivit riktiga storsäljare. Just den raka skorstenen och böjda fronten gör att modellerna passar in många olika slags kök, både sparsmakade och ombonade.

Front och Nivå – diskret elegans
Ett annat modellpar som också blivit mycket uppskattat är väggmonterade Nivå och skåpmonterade Front. Mycket av populariteten har att göra med den diskret rundade fronten. Den neutrala stilen gör att Nivå och Front passar in i de flesta sammanhang. De syns men gör inte mycket väsen av sig. För den som just letar efter en lågmäld skåpmonterad kupa är Front ett bra val. Den är bara 4 cm hög blir därför nästintill osynlig under skåpet där den monteras.

Relaterade produkter