Blogg

För hand, för hem - Fjäråskupan har tillverkat köksfläktar och kupor för hand sedan 1989 och har hjälpt många familjer att förverkliga sina köksdrömmar. I vår blogg hittar du mängder med tips, inspiration och information.

Blogg

För hand, för hem - Fjäråskupan har tillverkat köksfläktar och kupor för hand sedan 1989 och har hjälpt många familjer att förverkliga sina köksdrömmar. I vår blogg hittar du mängder med tips, inspiration och information.

12 december, 2020

Köksfläkt till centralventilation i lägenheter och villor

Köksfläkt till centralventilation i lägenheter och villor_img

Är du på jakt efter en snygg och praktisk spiskåpa? En köksfläkt till centralventilation i lägenhet eller villa? Fjäråskupan är en av Sveriges ledande tillverkare av köksfläktar och kupor. Vi tillverkar våra kupor och köksfläktar med centralventilation på beställning; skräddarsydda lösningar av svenskt hantverk med oändliga valmöjligheter gällande färg, form såväl som storlek. Ta en titt runt på vår hemsida, eller kontakta oss direkt om ni vill veta mer om våra olika modeller av köksfläktar med centralventilation för lägenheter och villor.

Vad är köksfläktar med centralventilation?

En köksfläkt med centralventilation är inte försedd med en egen motor. Den nyttjar istället den gemensamma centralventilationen som styr en lägenhets eller annan fastighets luftflöde.

Spiskåpan är försedd med ett motordrivet, timerstyrt spjäll på en så kallad grundflödeslucka. Genom att öppna och stänga spjällfunktionen kan man reglera luftflödet efter behov. Efter cirka 60 minuter återgår luftflödet automatiskt till sitt grundflöde.

Köksfläktar med centralventilation innehar en fördel gentemot andra fläktar: de är väldigt tysta. Detta är tack vare att utsuget av luften sker via fastighetens gemensamma ventilationssystem. Centralventilationssystemets motor är ofta gömd på vinden eller i ett skåp som minimerar buller.

I princip alla modeller i Fjäråskupans utbud kan anpassas efter detta system: vägghända köksfläktar, underbyggnadsfläktar, inbyggnadsfläktar, såväl som kundanpassade specialkupor. Även frihängande och vertikala kupor går att få med styrsystemet. Dock är detta något Fjäråskupan inte rekommenderar då själva forceringsflödet i en lägenhet i många fall är väldigt lågt. Med ett lågt forceringsflöde går det inte att garantera en god funktion för frihängande eller vertikala köksfläktar för centralventilation. Innan ni väljer att investera i en frihängande eller vertikal kupa rekommenderar vi att kontrollera er lägenhets forceringsflöde. För att säkerställa en god funktion ska forceringsflödet uppnå minst 150 l/s. Många lägenheters standardflöde ligger runt 30–40 l/s.

Andra valbara köksfläktsystem för centralventilation

Alla lägenheter och hus är unika, likaså är varje individs enskilda behov och önskningar. Fjäråskupan ledord är flexibilitet där vi alltid försöker hitta den bästa lösningen för just er bostad. Därför har vi utvecklat ett stort utbud av andra valbara system för köksfläktar med centralventilation i lägenheter och villor.

Assist är en assisterande hjälpmotor som höjer luftflödet i centralventilationssystemet. Den är ett bra tillägg för äldre system med ett lågt luftflöde.

– Om er lägenhet är utrustad med en centralfläkt är Centralventilation Villa det styrsystemet som vi på Fjäråskupan rekommenderar.

– Då er spiskåpa är kopplat till ett nyare eller ett intelligent FTX-aggregat är det spiskåpan Centralventilation Relä vi rekommenderar. Den uppfyller FTX-aggregatets behov av en potentialfri slutande kontakt för forcering.

Köp en köksfläkt till centralventilation hos Fjäråskupan

Kontakta Fjäråskupan eller besök vår webbshop om ni vill köpa en köksfläkt för centralventilation för lägenhet eller villa.

Relaterade produkter