Blogg

För hand, för hem - Fjäråskupan har tillverkat köksfläktar och kupor för hand sedan 1989 och har hjälpt många familjer att förverkliga sina köksdrömmar. I vår blogg hittar du mängder med tips, inspiration och information.

Blogg

För hand, för hem - Fjäråskupan har tillverkat köksfläktar och kupor för hand sedan 1989 och har hjälpt många familjer att förverkliga sina köksdrömmar. I vår blogg hittar du mängder med tips, inspiration och information.

9 oktober, 2020

Fördelarna med en EC-fläktmotor

Fördelarna med en EC-fläktmotor_img

Svenskar är väldigt flitiga i att använda sina kök och laga maten på egen hand. Men för att laga den bästa maten behövs den bästa utrustningen. Fjäråskupan har 30 års erfarenhet av svenskt hantverk som arbetar kring konceptet flexibilitet och valfrihet. Att kunna bistå med fläktmotor och kåpa som uppfyller just era behov, både gällande funktionalitet såväl som design. Därför tillverkar vi våra fläktkåpor på beställning i vår egen fabrik då inget kök är det andra lik.

Framtidens fläktmotor – EC-motor

Att installera en fläktmotor för köket är ett måste i den moderna bostaden. Och anledningarna att välja en fläktmotor för din köksfläkt från Fjäråskupan är många.

Skapar en fräsch och ren köksmiljö
Kokning, stekning, fritering, vilken matlagning det än handlar om så skapar det mängder av ånga, stekos och matos. Utan en fläktmotor riskerar ert kök och väggar och tak att missfärgas såväl som lukta illa. Ett kök som till exempel utsätts för hög luftfuktighet under en längre period, riskerar att skador och mögel uppstår på sina ytskikt. Ett bra fläktsystem tar hand om os och ånga, vilket bidrar till ett rent och fräscht inomhusklimat.

Låg energikonsumtion och starkare sugkraft
Men Fjäråskupan tänker inte bara på ert inomhusklimat, för minst lika viktigt för oss är jordens klimat. Det är därför vi har utvecklat E: Control. En fläktlösning som kombinerar energisnål LED-belysning med en likströmsmotor (EC-motor) som ger en högre effekt och lägre energiförbrukning. Så att onödiga påfrestningar varken befaller vår miljö eller er ekonomi.

Passar de flesta ventilationsfläktar
Då ett av våra kärnvärden är flexibilitet har vi designat vår fläktmotor för att passa de flesta ventilationsfläktar. Vare sig ni bor i en lägenhet eller villa och ska installera en fläktmotor i ert kök rekommenderar vi alltid att kolla upp vad för fläktsystem ni har just nu. Lägenheter brukar till exempel använda sig av kolfilterfläktar då de antingen inte har en ventilationskanal eller en väldigt trång sådan.

Varianter av fläktmotor

Varje bostad, hus som lägenhet, är unikt i vilka förutsättningar det innehar. Eftersom detta är fallet krävs det olika lösningar för olika sammanhang beroende på hur just ert kök ser ut. Fråga oss på Fjäråskupan så hjälper vi er att välja ut rätt typ av fläktmotor för köksfläktar som passar era behov och er bostad.

Inbyggda motorer och takmotorer

Att välja rätt typ av fläkt till sitt kök är en konst i sig där man måste ta hänsyn till både form och funktion. Designen på fläkten ska matcha kökets stil, samtidigt som den måste ha kapaciteten att hantera kökets storlek. Men är man redan nöjd med sin nuvarande fläkt och designen på den kan man alltid investera i en inbyggd fläktmotor, betydligt billigare än att byta ut hela sin fläktkåpa.

Extern fläktmotor

En extern motor kan monteras nästan vart som helst; tak, vind såväl som yttervägg. En bra lösning för att slippa fläktens buller när man står och pysslar i köket.

Fläktmotorer för lägenheter och villor i Sverige

Fjäråskupan tar hand om era fläktbehov. Har ni funderingar kring våra fläktmotorer, eller behöver ni rådgivning om vilken fläkt som passar just ert hem? Slå en signal eller mejla så hjälper vår erfarna kundtjänst er efter bästa förmåga.

Relaterade produkter