Blogg

För hand, för hem - Fjäråskupan har tillverkat köksfläktar och kupor för hand sedan 1989 och har hjälpt många familjer att förverkliga sina köksdrömmar. I vår blogg hittar du mängder med tips, inspiration och information.

Blogg

För hand, för hem - Fjäråskupan har tillverkat köksfläktar och kupor för hand sedan 1989 och har hjälpt många familjer att förverkliga sina köksdrömmar. I vår blogg hittar du mängder med tips, inspiration och information.

21 augusti, 2018

Fördelar med en frihängande köksfläkt

Fördelar med en frihängande köksfläkt_img

Frihängande köksfläktar är en populär lösning i moderna kök. Funderar du på att byta köksfläkt eller bygga om köket? Här är fem anledningar till att välja en frihängande köksfläkt.

En frihängande köksfläkt är enkel att installera

Till skillnad mot vad man kan tro är en köksfläkt som är frihängande relativ enkel att montera och installera. Självklart beror det på vilka förutsättningar man har, storleken på köket och på storleken på fläkten som ska installeras. Är du osäker på om det går att installera en frihängande köksfläkt är det alltid en bra idé att kontakta Fjäråskupan innan du beställer.

Det är lätt att rengöra en köksfläkt som är frihängande

Eftersom du kan komma åt köksfläkten från alla håll och hela kåpan är klädd är det mycket enkelt att hålla fläktkåpan ren och fräsch. Det kan dock behövas en trappstege för den som inte gärna klättrar på köksön… Det är viktigt att regelbundet rengöra filtren i fläkten oavsett vilken typ av fläkt som man bestämmer sig för. När det samlas för mycket fett i filtren ökar brandrisken markant. Filtren kan köras i diskmaskinen eller tvättas för hand och bör göras ungefär en gång i månaden.

En frihängande köksfläkt är snygg från alla håll

Funderar man på att göra om köket med spisen på en köksö är en frihängande köksfläkt det snyggaste alternativet. Varken en vägghängd köksfläkt eller en underhängd fläkt fungerar i den här typen av sammanhang. En frihängande köksfläkt ger karaktär och finess till köket och ger ett stilrent intryck. Det går att beställa en frihängande köksfläkt i svart, rostfritt eller den färg du själv önskar. Hos Fjäråskupan kan du också specialbeställa din fläktkåpa efter specifika mått. En av fördelarna med att använda sig av en flexibel leverantör av fläktkåpor och köksfläktar.

Det finns många frihängande köksfläktar att välja mellan

På Fjäråskupan finns flera olika frihängande köksfläktar att välja mellan. Vilken modell som passar just ditt kök bestämmer du själv. Du behöver dock ta hänsyn till vilken typ av fläkt som behövs. Vilken fläkt som behövs beror på det hus du bor i. I lägenheter rekommenderar vi en frihängande köksfläkt med kolfilter eftersom de inte påverkas av de låga flödena vid centralventilation. Det gäller också i hus med självdrag där ingen kanal finns för att transportera ut oset från matlagningen. Skulle en utsugsfläkt installeras i en lägenhet med självdrag kommer matoset att transporteras in i grannens lägenhet istället. I villa är det bästa alternativet vanligtvis utsugsfläkt, en fläkt som suger ut luften från köket. En utsugsfläkt finns antingen med integrerad fläktmotor som sitter inne i fläkten eller med en extern motor som placeras till exempel på vinden, ytterväggen eller på taket på huset.

En frihängande köksfläkt skapar utrymme

Att leva på en mindre yta och kombinera vardagsrum och kök med en öppen planlösning är idag mycket vanligt. Det ställer dock krav på att man hanterar utrymmet på ett bra sätt. En frihängande köksfläkt som är monterad i taket upptar i stort sett ingen plats, förutom den yta som själva kupan upptar över spisen.

Är det dags att renovera eller bygga om köket och förverkliga köksdrömmarna? Kontakta oss på Fjäråskupan, kika runt på våra olika modeller här på vår hemsida eller besök vår fabrik i Torslanda i Göteborg. Samtliga av våra köksfläktar byggs för hand, det gör att vi kan anpassa våra kåpor precis efter våra kunders önskemål.

Relaterade produkter