Fläktsystem

Hur ventilationskanaler ser ut och fungerar skiljer sig från bostad till bostad. Det kan se ut på ett visst sätt i en äldre villa och på ett annat i sätt i en nybyggd lägenhet. Men oavsett förutsättningar kan du alltid använda Fjäråskupans köksfläktar.

Fläktsystem

Hur ventilationskanaler ser ut och fungerar skiljer sig från bostad till bostad. Det kan se ut på ett visst sätt i en äldre villa och på ett annat i sätt i en nybyggd lägenhet. Men oavsett förutsättningar kan du alltid använda Fjäråskupans köksfläktar.

PlasmaClean

Fjäråskupans PlasmaClean är ett recirkulationsfilter som passar er som inte har eller har svårt att ansluta till en ventilationskanal.

PlasmaClean renar luften genom en elektronisk plasmaprocess. Reningen är högeffektiv och har en mycket hög verkningsgrad.

Köksfläktar från Fjäråskupan som levereras för recirkulationsfilter är utrustade med ett extra trådfilter förutom de vanliga fettfiltren. Detta på grund av att ”statisk elektricitet” inte fungerar på fuktig eller fet luft.

Plasma-processen påverkas inte negativt om man använder de högre fläkthastigheterna som andra kolfilter gör, utan bibehåller full reningsfunktion även om köksfläkten används på sin högsta fläkthastighet.

En del i plasmaprocessen skapar ozon vilket sedan gör att odörer faller sönder. Genomsnittsmängden ozon som lämnar Fjäråskupans PlasmaClean filter under 8 timmars användning är 3-5ppb. WHO:s rekommendation är att inte överstiga 60ppb vid 8 timmars användning. I jämförelse utsätts man normalt för 5ppb ozon när man går ut i naturen under samma tid.

Plasma-delen beräknas fungera lika länge som kupan, däremot omsluts PlasmaClean-enheten av ett kolfilter som bör bytas ungefär var sjunde år.

PlasmaClean finns till alla modeller förutom de med rund skorsten, Exklusiv samt Pendel.

Söker du en designad köksfläkt med intern motor? Då kan du välja bland alla Fjäråskupans modeller.

Väljer ni en köksfläkt i standardutförande från Fjäråskupan så innebär det att ni får en produkt som är utrustad med en stark intern EC-motor.

Motorn är mycket energisnål, framförallt på de lägre hastigheterna, men även vid högsta hastighet då den levererar cirka 900m3/h (vid normal installation). Den starka motorn ser till att det finns extra att ge om man behöver vädra ur snabbt. Motorn går mycket tyst, främst på de lägre hastigheterna eftersom den då inte behöver jobba lika hårt som en mindre motor hade fått göra.

En intern fläktmotor i en köksfläkt är tänkt att anslutas till en egen ventilationskanal. Ventilationskanalens dimension bör vara 160 mm (eller mer) för att inte skapa ett onödigt mottryck för fläktmotorn, framför allt vid långa och komplicerade rördragningar.

Kontakta oss

Har du fler frågor om PlasmaClean eller våra andra fläktsystem, tveka inte på att kontakta oss. Med mer än 30 års samlade erfarenheter och kunskap om ventilation i allmänhet och köksfläktar i synnerhet gör vi allt för att hitta rätt lösning för just ditt hem.

Kontakta oss »

ANDRA VALBARA SYSTEM

Standardutförande – Intern motor

Fjäråskupans köksfläktar levereras i standardutförande med en högeffektiv men energisnål EC-motor.

Läs mer om vår interna standardmotor »

Extern motor

Fjäråskupan tillhandahåller flera olika alternativ av externa motorer som ger en tyst och effektiv köksfläkt.

Läs mer om externa motorer »
Se våra externa motorer »

Centralventilation Lägenhet

En spiskåpa med motordrivet spjäll och grundflödeslucka anpassad för lägenheten är något du behöver om du bor i flerfamiljshus och delar ventilation med andra.

Läs mer om Centralventilation Lägenhet »

Centralventilation Villa

Med Centralventilation Villa är spiskåpan utrustad med ett motordrivet spjäll med grundflödeslucka.

Läs mer om Centralventilation Villa »

InHouse kolfilter/recirkulation

Fjärsåkupans kolfilterlösning InHouse är alternativet där kanaldragningen är svår eller helt enkelt inte finns.

Läs mer om InHouse »

NonStop

NonStop är en enkel grundventilationslösning för flerfamiljshus där självdragsventilationen inte fungerar.

Läs mer om NonStop »

Centralventilation Relä

För dig som har ett nyare eller intelligent FTX-aggregat som behöver en potentialfri slutande kontakt för forcering.

Läs mer om Centralventilation Relä »

Assist Plus

Kraftfull hjälpmotor (500 m3/h) som möjliggör en maximal optimering av flödet genom kåpan.

Läs mer om Assist Plus »

Assist

Hjälpmotor som hjälper till att ge nytt liv i äldre och lite trötta centralventilationssystem.

Läs mer om Assist »