Fläktsystem

Hur ventilationskanaler ser ut och fungerar skiljer sig från bostad till bostad. Det kan se ut på ett visst sätt i en äldre villa och på ett annat i sätt i en nybyggd lägenhet. Men oavsett förutsättningar kan du alltid använda Fjäråskupans köksfläktar.

Fläktsystem

Hur ventilationskanaler ser ut och fungerar skiljer sig från bostad till bostad. Det kan se ut på ett visst sätt i en äldre villa och på ett annat i sätt i en nybyggd lägenhet. Men oavsett förutsättningar kan du alltid använda Fjäråskupans köksfläktar.

Centralventilation Assist

Bor du i lägenhet eller villa med centralventilation som börjar bli till åren? Då kan funktionen i er spiskåpa få nytt liv med en assisterande hjälpmotor.

Vårt fläktsystem Assist har tre användarhastigheter och en hjälpmotor i spisfläkten. Denna hjälper till att höja flödet genom kåpan och på så sätt fås en bättre funktion.

Assistmotorn är relativt svag (300m3/h) för att säkerställa att ett övertryck inte skapas i ventilationssystemet. Skulle ett övertryck skapas från spisfläkten kommer nämligen oset att vandra ut i badrum eller in till grannen.

Spisfläkten är utrustad med ett motordrivet spjäll med grundflödeslucka och Assistmotor och finns till både Centralventilation Lägenhet och Centralventilation Villa.

Spisfläktar med Assist bör monteras cirka 50 cm över hällen för en god funktion.

Assist finns till nästan all Fjäråskupans modeller men rekommenderas inte till vertikala eller frihängande spisfläktar, då det inte går att säkerställa en god funktion på grund av det låga flödet.

Vid installation av Assist i lägenhet,  var då noga med att först kolla med föreningen eller fastighetsägaren att det är godkänt att ha en hjälpmotor i spisfläkten.

Bor du i villa bör du välja Assist om din befintliga spiskåpa är en Alliance-fläkt för villa eller om systemet inte innan orkat med att evakuera oset tillfredsställande.

Kontakta oss

Har du fler frågor om Centralventilation Assist (Alliance-fläkt) eller våra andra fläktsystem, tveka inte på att kontakta oss. Med mer än 30 års samlade erfarenheter och kunskap om ventilation i allmänhet och köksfläktar i synnerhet gör vi allt för att hitta rätt lösning för just ditt hem.

Kontakta oss »

ANDRA VALBARA SYSTEM

Standardutförande – Intern motor

Fjäråskupans köksfläktar levereras i standardutförande med en högeffektiv men energisnål EC-motor.

Läs mer om vår interna standardmotor »

Extern motor

Fjäråskupan tillhandahåller flera olika alternativ av externa motorer som ger en tyst och effektiv köksfläkt.

Läs mer om externa motorer »
Se våra externa motorer »

Centralventilation Lägenhet

En spiskåpa med motordrivet spjäll och grundflödeslucka anpassad för lägenheten är något du behöver om du bor i flerfamiljshus och delar ventilation med andra.

Läs mer om Centralventilation Lägenhet »

Centralventilation Villa

Med Centralventilation Villa är spiskåpan utrustad med ett motordrivet spjäll med grundflödeslucka.

Läs mer om Centralventilation Villa »

InHouse kolfilter/recirkulation

Fjärsåkupans kolfilterlösning InHouse är alternativet där kanaldragningen är svår eller helt enkelt inte finns.

Läs mer om InHouse »

PlasmaClean recirkulation

Ett plasmafilter renar inte bara luften från dofter utan tar även bland annat hand om mögel, allergener, pollen, rök och bakterier.

Läs mer om PlasmaClean »

NonStop

NonStop är en enkel grundventilationslösning för flerfamiljshus där självdragsventilationen inte fungerar.

Läs mer om NonStop »

Centralventilation Relä

För dig som har ett nyare eller intelligent FTX-aggregat som behöver en potentialfri slutande kontakt för forcering.

Läs mer om Centralventilation Relä »

Assist Plus

Kraftfull hjälpmotor (500 m3/h) som möjliggör en maximal optimering av flödet genom kåpan.

Läs mer om Assist Plus »