Fläktsystem

Hur ventilationskanaler ser ut och fungerar skiljer sig från bostad till bostad. Det kan se ut på ett visst sätt i en äldre villa och på ett annat i sätt i en nybyggd lägenhet. Men oavsett förutsättningar kan du alltid använda Fjäråskupans köksfläktar.

Fläktsystem

Hur ventilationskanaler ser ut och fungerar skiljer sig från bostad till bostad. Det kan se ut på ett visst sätt i en äldre villa och på ett annat i sätt i en nybyggd lägenhet. Men oavsett förutsättningar kan du alltid använda Fjäråskupans köksfläktar.

Centralventilation Assist Plus

Bor ni i lägenhet eller villa och har en dålig/trött centralventilation? Då kan funktionen bli bättre med en assisterande hjälpmotor i köksfläkten. Med Assist Plus får du en extra kraftfull hjälpmotor.

Assist Plus har tre användarhastigheter samt en hjälpmotor i spisfläkten. Denna hjälper till att höja flödet genom kupan och på så sätt få en bättre funktion. Spisfläkten är också utrustad med ett motordrivet spjäll med grundflödeslucka.

Assist Plus-motorn är starkare än vanliga hjälpmotorer (500 m3/h – 65 % kraftigare än normalt) och för att säkerställa att inte ett övertryck skapas i ditt ventilationssystem så har Assist Plus-motorn steglöst injustering för alla tre hastigheterna. Skulle ett övertryck skapas från spisfläkten kommer nämligen oset att vandra ut i badrum eller in till din granne.

Systemet finns till både Centralventilation Lägenhet och Centralventilation Villa.

Assist Plus finns till nästan alla Fjäråskupans modeller och bör monteras 50 cm ovanför din häll för god funktion. Assist Plus rekommenderas inte till vertikala eller frihängande spisfläktar då det inte går att säkerställa en god funktion på grund av det låga flödet.

Vid installation av Assist Plus i lägenhet, säkerställ först med din förening eller fastighetsägaren att det är godkänt att ha en hjälpmotor i spisfläkten.

Kontakta oss

Har du fler frågor om Centralventilation Assist Plus eller våra andra fläktsystem, tveka inte på att kontakta oss. Med mer än 30 års samlade erfarenheter och kunskap om ventilation i allmänhet och köksfläktar i synnerhet gör vi allt för att hitta rätt lösning för just ditt hem.

Kontakta oss »

ANDRA VALBARA SYSTEM

Standardutförande – Intern motor

Fjäråskupans köksfläktar levereras i standardutförande med en högeffektiv men energisnål EC-motor.

Läs mer om vår interna standardmotor »

Extern motor

Fjäråskupan tillhandahåller flera olika alternativ av externa motorer som ger en tyst och effektiv köksfläkt.

Läs mer om externa motorer »
Se våra externa motorer »

Centralventilation Lägenhet

En spiskåpa med motordrivet spjäll och grundflödeslucka anpassad för lägenheten är något du behöver om du bor i flerfamiljshus och delar ventilation med andra.

Läs mer om Centralventilation Lägenhet »

Centralventilation Villa

Med Centralventilation Villa är spiskåpan utrustad med ett motordrivet spjäll med grundflödeslucka.

Läs mer om Centralventilation Villa »

InHouse kolfilter/recirkulation

Fjärsåkupans kolfilterlösning InHouse är alternativet där kanaldragningen är svår eller helt enkelt inte finns.

Läs mer om InHouse »

PlasmaClean recirkulation

Ett plasmafilter renar inte bara luften från dofter utan tar även bland annat hand om mögel, allergener, pollen, rök och bakterier.

Läs mer om PlasmaClean »

NonStop

NonStop är en enkel grundventilationslösning för flerfamiljshus där självdragsventilationen inte fungerar.

Läs mer om NonStop »

Centralventilation Relä

För dig som har ett nyare eller intelligent FTX-aggregat som behöver en potentialfri slutande kontakt för forcering.

Läs mer om Centralventilation Relä »

Assist

Hjälpmotor som hjälper till att ge nytt liv i äldre och lite trötta centralventilationssystem.

Läs mer om Assist »