Blogg

För hand, för hem - Fjäråskupan har tillverkat köksfläktar och kupor för hand sedan 1989 och har hjälpt många familjer att förverkliga sina köksdrömmar. I vår blogg hittar du mängder med tips, inspiration och information.

Blogg

För hand, för hem - Fjäråskupan har tillverkat köksfläktar och kupor för hand sedan 1989 och har hjälpt många familjer att förverkliga sina köksdrömmar. I vår blogg hittar du mängder med tips, inspiration och information.

8 januari, 2021

Designförslag och olika typer av frihängande köksfläktar – En köksfläkt mitt i centrum

Designförslag och olika typer av frihängande köksfläktar – En köksfläkt mitt i centrum_img

Utöver funktion så är ett av de viktigaste valen du ställs inför när du ska köpa en frihängande köksfläkt dess design och utseende. Detta är för att frihängande köksfläktar alltid kommer vara i ens blickfång i kökets centrum och behöver därmed se bra ut från alla håll och kanter.

Men vilken design är rätt för dig och ditt kök?

Det vi rekommenderar är att du ska sikta på är att hitta en modell som antingen kompletterar, eller kompletteras av, resterande inredning och på så sätt skapa en snygg och sömlös köksmiljö att både laga mat i och vistas inom. Det skapar en långsiktig och hållbar miljö som du kan vistas i under många år utan att tröttna.

Olika typer av design på frihängande köksfläktar

Nedan följer några av våra designförslag och typer av frihängande köksfläktar vi erbjuder i vårt utbud.

”T”-form

”T”-formade köksfläktar är en riktig klassiker som funnits i Fjäråskupans sortiment sedan starten. Detta den både vanligaste och mest populära designen på en frihängande köksfläkt. Den ser ut som ett T som vänts upp och ned och används främst då det finns en ventilationskanal att koppla samman den med, men finns förstås även som en frihängande kolfilterfläkt. Det finns flera variationer av ”T”-formade frihängande köksfläktar där möjligheterna är nästintill oändliga och vi skräddarsyr alla mått efter ditt kök.

Skorstenen kan vara allt från cylinderformad till rektangulär i den färg, storlek, lutning och längd som du föredrar och behöver. Medan själva kupan kan ha en böjd eller platt front i både glas och metall med olika tjocklekar och former.

Här hittar du samtliga av våra ”T”-formade frihängande köksfläktar:

Arcad
Balans
Fokus
Ikon
Kafé
Mixer
Plan
Prisma

Kub- och boxform

För en mer modern och minimalistisk känsla finns frihängande köksfläktar i kub- och boxformer som antingen kopplas direkt till ventilationskanaler för ett sömfritt utseende, eller som en frihängande kolfilterfläkt som hänger via vajrar från taket och ger intrycket av att den svävar.

Här hittar du våra kub- eller boxformade frihängande köksfläktar:

Kub
Pendel

Specialbeställda former

”T”-formade och kub-/boxformade må vara vårt standardutbud av frihängande köksfläktar, men med Fjäråskupan är möjligheterna oändliga. Vi älskar utmaningar och sätter gärna tänderna i specialbeställningar som ingen annan tidigare lyckats lösa och skapar en köksfläkt enligt dina önskemål och behov.

Vad sägs till exempel om en frihängande kolfilterfläkt förklädd till en modern lampa med samma ljusmöjligheter? Eller en ”T”-fläkt med en cylinderformad skorsten och en matchande rund kupa?

Skräddarsydda helhetslösningar av frihängande köksfläktar med unik design

Är du osäker vilken typ av frihängande köksfläkt som passar ditt kök? Tveka inte att kontakta Fjäråskupan direkt så hjälper vi dig med planeringen och ser till att skapa en köksfläkt enligt dina behov och som kompletterar övriga inredningen i ditt kök.

Alla våra frihängande köksfläktar genomgår alltid omfattande tester för att garantera bästa möjliga funktionalitet och kvalitet. Så när du renoverar eller bygger nytt kök, eller helt enkelt behöver byta ut den gamla köksfläkten – kontakta Fjäråskupan eller utforska vårt utbud via vår köpguide direkt här på vår hemsida. Vårt signum är flexibilitet och vi ser alltid till att hitta den bästa lösningen för dig och ditt kök.

Relaterade produkter