Takmonterad köksfläkt – för optimerad ytanvändning

Athena_Detaljbild_31

Compact living är en högaktuell trend som handlar om att utnyttja boendeytan på bästa möjliga sätt. Inredningsformen bygger på idén att optimera hemmets funktionalitet och boyta genom att använda så kallade döda ytor på effektiva sätt.

För många kan det det här upplägget innebära tacksamma och viktiga fördelar i vardagslivet. Framförallt om man är flera medlemmar i familjen som delar på begränsad yta.

Och på tal om begränsad yta. Köket är ett rum som i många fall fungerar som själva hjärtat i hushållet och som en naturlig samlingsplats för alla i familjen, oavsett ålder. Därför är det också lätt att uppleva köket som trångt och stökigt. Fasta bjälklager eller övervåningar är bara bara några exempel på inslag som kan påverka begränsa ytans, och smarta, diskreta inredningslösningar kan då göra stor skillnad för upplevelsen av rummet som helhet.

En takmonterad köksfläkt är ett bra alternativ för dig som söker sådana, platsbesparande alternativ som passar bra till exempel tillsammans med en köksö. Sådana modeller utmärks bland annat av följande egenskaper:

Diskreta

En köksfläkt i tak är nästintill osynlig, eftersom den fälls in och integreras i taket och alltså inte tar upp någon egentlig yta i själva rummet. Detta upplägg passar utmärkt för dig som vill behålla känslan av öppen planlösning. Den här typen av fläktar är också tystgående och modeller med integrerad LED-belysning skapar en stilren ljuseffekt.

Hög kapacitet

Takintegrerade köksfläktar är alltid anpassade för extern motor, vilket i praktiken innebär att motorn monteras utanför fläkten – till exempel i en yttervägg, på vinden eller på taket. En extern motor från Fjäråskupan har alltid en hög kapacitet. Detta innebär att den renar luften i köket effektivt och gör det lätt att bli av med störande matos.

Designstarka

Ett av syftena med en takmonterad köksfläkt är att de inte ska dra så mycket uppmärksamhet till sig. Minimalistiska och stilrena lösningar som smälter in i taket kräver tvärtom noggrant designarbete. Detta, tillsammans med optimerad funktionalitet, osupptagning och belysning bidrar till att fläkten kan upplevas som ett naturligt och modernt inslag i köket.

En takmonterad köksfläkt sparar in mycket yta, och ger ett luftigare intryck, men är inte kompatibel med kolfilter. Istället möjliggörs dess effektiva luftrening av en extern motor som faktiskt också innebär lägre ljudnivåer än interna motorer. Du som har ett kök med begränsat utrymme ovanför, eller som söker lösningar som passar med öppen planlösning och med till exempel en köksö kan välja att installera en köksfläkt i taket. Fjäråskupan har flera olika modeller, kontakta dem redan idag eller läs mer på deras hemsida.

Du hittar också mer inspiration och information på följande webbsidor:

https://www.houzz.se/ideabooks/67237275/list/skapa-ett-skimrande-koek-med-lyxig-metall-oavsett-storlek-paa-plaanboken

https://www.houzz.se/ideabooks/76251137/list/fraaga-inredaren-hur-skapar-jag-ett-droemkoek-med-ikea-stommar