Bra att veta om kolfilterfläktar

köksfläkt med kolfilter | Fjäråskupan

Köket är ett rum att trivas och umgås i. Det finns en anledning till att köket ofta kallas för hemmets hjärta. När det kommer till trivseln är en köksfläkt en av de viktigaste delarna.

Vad fyller köksfläkten för funktion?

En köksfläkt har flera olika funktioner och gör ett stort jobb i köket. På Fjäråskupan vill vi att våra kunder ska få en snygg köksfläkt som uppfyller och överträffar våra högt ställda krav på funktion.

Håller luften ren

En av de allra viktigaste funktionerna för en köksfläkt med kolfilter eller utan kolfilter är att förbättra luftkvaliteten i hemmet. Utan en väl fungerande fläkt i köket blir det snabbt mycket os så fort du sätter igång att laga mat.

Tar bort os, vattenånga och lukt

En modern köksfläkt med kolfilter tar bort os, vattenånga och minskar lukt från matlagningen. Det förhöjer både trivseln i köket och gör att ni slipper att det luktar matos i ert hem. Visst kan det vara trevligt när det luktar mat från köket, men det är skillnad på stekos och doften av mat.

Suger ut överskottsvärme

När man lagar mat under en längre tid blir det varmt i köket. Med både spisen och ugnen igång samtidigt blir det varmt! En kolfilter köksfläkt hjälper till att hålla nere temperaturen genom att suga upp den varma luften som hinner kylas av en aning innan den skickas ut igen. Visst är en utsugsfläkt betydligt mycket mer effektiv när det kommer till att suga ut överskottsvärme, men en köksfläkt med kolfilter gör ändå en viss nytta! En annan fördel med en köksfläkt med kolfilter är priset.

En del av en snygg inredning

På Fjäråskupan är arbetar vi med övertygelsen om att design är som allra bäst när den är funktionell. Fjäråskupan har sina traditioner inom plåtslageriet, varje kåpa och köksfläkt som lämnar vår fabrik är byggd för hand av våra medarbetare. Kombinationen av våra höga krav på funktion och design gör att våra kunder kan vara säkra på att få en snygg köksfläkt i många år framöver. Kontakta oss eller någon av våra återförsäljare för mer information eller pris på köksfläkt med kolfilter.

Här hittar du länkar till några av våra olika modeller:
Vägghängd
Frihängande
Takmonterad
Inbyggd

Vad skiljer en kolfilterfläkt från en vanlig köksfläkt

Till skillnad från en “vanlig köksfläkt” suger en kolfilterfläkt inte ut luft från köket. Istället så filtreras luften genom ett kolfilter. Förr var kolfilterfläktar inte speciellt effektiva. Men moderna fläktar och filter gör att en kolfilterfläkt är ett mycket bra alternativ till en köksfläkt ansluten till luftsystemet. Fördelen med en köksfläkt med kolfilter är att de kan monteras i alla hem, oavsett om det är i lägenhet eller villa.  

Köp en kolfilterfläkt tillverkad i Sverige

Fjäråskupan tillverkar köksfläktar och kupor, alltid med hantverket i fokus. Samtliga av våra kåpor görs för hand i vår fabrik i Torslanda strax utanför Göteborg. Kontakta oss för mer information om våra olika modeller och lösningar så hjälper vi er att förverkliga era köksdrömmar med en fläktkåpa skräddarsydd för ert kök!