Att välja fläkt – vägghängd köksfläkt, fläkt med kolfilter eller frihängande?

Gratis hängande och väggmonterad köksfläkt med kolfilter | Fjäråskupan

Att välja köksfläkt kan vara både roligt och krävande. För dig som gillar inredning och design kan jakten på den perfekta köksfläkten säkert vara inspirerande, medan den som vill att saker och ting ska gå snabbt kanske önskar att det fanns färre val att göra. Det finns dock sätt att förenkla beslutsprocessen.

Först och främst är det viktigt att ta hänsyn till vilken typ av hus man bor i. Är det ett flerfamiljshus, en villa eller ett radhusområde? Vilken ventilation finns i huset? Är det ens möjligt att ansluta fläkten till ett ventilationssystem? Om inte har du direkt minskat urvalsalternativen till fläktar utan ventilationsanslutning, till exempel en kolfilter köksfläkt eller en spiskupa utan ett direkt fläktsystem.

I dessa fall kan det vara klokt att investera i en fläkt med kolfilter, eftersom de renar luften från både fett och matos. Idag finns det ett stort utbud av effektiva kolfilterfläktar som dessutom har spännande och nytänkande design – passande både för den som söker klassiska lösningar och för den som vill skapa ett modernt och stilrent kök med en frihängande fläkt. Självklart finns det också alternativ för dig som söker en vägghängd köksfläkt med kolfilter.

Att välja en vägghängd köksfläkt har länge varit populärt. Fördelen med denna typ av kupa är att du får en fläkt med alla typer av funktioner. Detta innebär både frånlufts-/utsugsfunktion, alliance (som innebär att fläkten är kopplad till ventilationen i badrum, tvättstuga och liknande) samt den ovan nämnda kolfilterfläkttypen. Det är också möjligt att formge och designa en vägghängd köksfläkt på många olika sätt, och ofta kan du välja mellan till exempel olika färg- och mönstersättningar.

Just valfriheten är en av Fjäråskupans stora fördelar. De gör det möjligt för sina kunder att själva skräddarsy sina kupor, för ett så optimalt resultat som möjligt. Detta kan underlätta för den som börjar bli villrådig i letandet efter den perfekta köksfläkten.

Hitta lösningen för ditt kök – kontakta Fjäråskupan redan idag!