Blogg

För hand, för hem - Fjäråskupan har tillverkat köksfläktar och kupor för hand sedan 1989 och har hjälpt många familjer att förverkliga sina köksdrömmar. I vår blogg hittar du mängder med tips, inspiration och information.

Blogg

För hand, för hem - Fjäråskupan har tillverkat köksfläktar och kupor för hand sedan 1989 och har hjälpt många familjer att förverkliga sina köksdrömmar. I vår blogg hittar du mängder med tips, inspiration och information.

9 januari, 2021

Takintegrerad köksfläkt: bäst-i-test – vad innebär det?

Takintegrerad köksfläkt: bäst-i-test – vad innebär det?_img

Vad innebär en takintegrerad köksfläkt som är bäst-i-test? Om matlagning är din passion är din köksö troligtvis mittpunkten av din värld – våra takintegrerade köksfläktar ser till att det fortsätter vara så. Tyst men effektivt avlägsnar de oönskade lukter och ånga, samtidigt som de är i princip osynliga och sparar på dyrbar köksyta.
En takintegrerad köksfläkt är helt enkelt en köksfläkt med ventilationen genom taket som är både oerhört tyst, och tar i princip ingen plats. Våra bäst-i-test, enligt oss själva så som vi skriver i tidigare inlägg om begreppet “bäst-i-test”, takintegrerade köksfläktar garanterar att du kan skapa en mysig köksmiljö där du kan stå i köket och laga mat samtidigt som du kan prata och underhålla dina gäster.

Takintegrerad köksfläkt från Fjäråskupan: bäst-i-test för dina förutsättningar

Ljudnivå, placering, design, färg och form – allting måste stämma överens med resten av ditt kök, färg på väggar och tak, såväl som andra köksartiklar och inredning. Alla dessa faktorer skapar ett komplext nät som kan vara svårt att navigera sig genom, och det är här vi på Fjäråskupan kan hjälpa dig.
Vi erbjuder skräddarsydda lösningar där vi hjälper dig skapa den perfekta köksfläkten baserat på dina behov och kökets förutsättningar.

Feng shui för kök och takintegrerad köksfläkt?

Hela processen för att skapa en bäst-i-test-takintegrerad köksfläkt kan ses som en del av feng shui – den kinesiska läran om hur den omgivande miljön påverkar allt levande.
Vi strävar efter att skapa en harmonisk balans mellan köksfläkten och resterande inredning som gör att du kan både känna dig nöjd och vara stolt över ditt kök. Ibland betyder detta att låta din spiskåpa agera som mittpunkt i köket, och i andra – som i fallet med en takintegrerad köksfläkt som är bäst-i-test – låta resterande inredning kliva fram på scenen.

Fjäråskupans utbud för dig som letar en takintegrerad köksfläkt

Takfläktar används med fördel vid öppna planlösningar och större ytor. Tack vare sin diskreta och smala design inger de en känsla av rymd. I vårt utbud hittar du två olika typer av integrerade takfläktar, de som fälls in i taket, och de som monteras under taket.

Takinfällda köksfläktar

En takinfälld köksfläkt är den mer diskreta lösningen då den, som namnet antyder, fälls in och ersätter en del av taket. Vi erbjuder följande takinfällda köksfläktar:
– Athena
– Atrium
– Kompakt
– Panorama

Takmonterade köksfläktar

Vår andra typ av takfläktar monteras istället under/mot innertaket, vilket är till fördel där det är svårt att fälla in köksfläkten i taket på grund av hur takbjälkarna sitter i undertaket. I vårt utbud av takmonterade köksfläktar hittar du:
– Detalj
– Plaza

Ett tredje alternativ

Både takmonterade och takinfällda köksfläktar förutsätter att du har ett plant tak och att takhöjden är max 3 meter – annars hinner matos och ånga skingras innan den sugs upp.
Har du ett snedtak eller ett tak som är högre än 3 meter – men fortfarande vill skapa ett kök med fri sikt – kan vi istället rekommendera vår downdraft-lösning Vy. Det är en induktionshäll och köksfläkt i ett där fläkten helt enkelt sitter på hällen och matoset dras nedåt istället för uppåt.

Förverkliga dina köksdrömmar…

…tillsammans med Fjäråskupan.
Det enda beviset vi behöver på att våra takintegrerade köksfläktar håller en bäst-i-test-standard och är några av de främsta produkterna på marknaden är våra kunders värdefulla åsikter och recensioner. Kontakta oss direkt när du behöver ytterligare information om våra takintegrerade köksfläktar gällande montering, pris, funktion eller specifikationer.

Relaterade produkter